Lubicie drożdżówki? Jeśli tak, to dzisiejszy przepis jest właśnie dla Was. Poznajcie moją recepturę na pyszne domowe drożdżówki z budyniem – zdecydowanie lepsze niż te ze sklepu czy piekarni! :)


Drożdżówki z budyniem, czyli mój kolejny już przepis na domowe przygotowanie drożdżówek, które zazwyczaj kupujemy w biegu w piekarni, markecie czy osiedlowym sklepiku. Pyszne i pachnące drożdżowe ciasto wypełnione po brzegi jeszcze lepszym domowym budyniem – zdecydowanie polecam Wam przygotowanie budyniu własnoręcznie, bo smakuje o niebo lepiej od wersji sklepowej a i jego przyrządzenie jest równie proste. Doskonałe, klasyczne połączenie! Drożdżówki, dzięki budyniowi są idealnie słodkie. Jeśli wolicie jednak bardzo słodkie wypieki, do ciasta możecie dodać nieco więcej cukru. Drożdżówki te dobrze się przechowują, ale zdecydowanie najlepsze są tuż po upieczeniu. Ja zdecydowanie lubię większe drożdżówki, dlatego podzieliłem je na mniej części i przygotowałem spore okazy. Z powodzeniem możecie jednak podzielić je na więcej części i przygotować bardziej zgrabne bułeczki ;)

Dodaj do ulubionych