Nie ważne, czy szukasz pysznego pomysłu na danie bez mięsa, lekki obiad czy może niebanalny dodatek do niego – w każdym wypadku ta sałatka z żurawiną, awokado i fetą podana z żurawinowym dressingiem sprawdzi się świetnie!


Przyznaję się bez bicia, że żurawina jeszcze do nie dawna kojarzyła mi się tylko z sosem na jej bazie zamkniętym w słoiczku. Sprawdza się on fenomenalnie do serów, wędlin czy mięs. Ostatnio natknąłem się jednak na żurawinę w wersji świeżej – jak to ja, nie mogłem przejść obok niej obojętnie i w tym tygodniu na blogu rządzi własnie ona! ;) W poniedziałek dzieliłem się z Wami przepisem na naprawdę pyszne bułeczki cynamonowe z żurawiną. Dzisiaj mam smakowitą propozycję na niebanalną sałatkę doskonałą na każdą okazję. Przygototujecie ją błyskawicznie! Do jej przyrządzenia możecie wykorzystać żurawinę gotowaną w syropie – tak jak ja to zrobiłem (przepis na ugotowanie żurawiny w syropie znajduje się w przepisie na bułeczki o których wspominam wcześniej), ale jeżeli nie macie na to czasu możecie skorzystać również z żurawiny w wersji suszonej. Zawsze będzie pysznie! :)

Dodaj do ulubionych