Zupa pomidorowa z pieczoną papryką, czyli propozycja idealna dla wszystkich fanów klasycznej pomidorówki, którzy szukają jej ciekawego urozmaicenia!


Cechą charakterystyczną tej zupy, która sprawia, że jest ona tak smaczna i ciekawa w smaku jest uprzednie przypieczenie papryki, pomidorów i czosnku w piekarniku, przed dodaniem ich do bulionu. Zdecydowanie podkreśla to jej smak i aromat. Zupa ta w pierwszym zamyśle miała zostać kremem, jednak po jej przygotowaniu stwierdziłem, że pozostawię ją dzisiaj w wersji nieco bardziej treściwej, z dużymi kawałkami warzyw. Niezależnie od wersji, którą Wy wybierzecie, pamiętajcie, że w obu przypadkach smakuje ona świetnie i nie wymaga już żadnych dodatków, ze względu na fakt, że jest bardzo gęsta i sycąca  :)

Wypróbowałeś ten przepis?

Podziel się proszę swoją opinią w komentarzu i doradź innym! Zachęcam Cię również do udostępnienia przepisu znajomym i pochwalenia się własnym zdjęciem dania przygotowanego z pomocą tego przepisu, które możesz zamieścić w galerii Czytelników


Dodaj do ulubionych